Skilsmisseadvokat

Ikke alle ægteskaber varer evigt – næsten 15.000 danske ægteskaber endte alene i 2011 i skilsmisse. En skilsmisse kan være mere eller mindre smertefuld alt efter hvor enige de to parter i skilsmissen er. To enige parter kan overstå en separation og skilsmisse på cirka trekvart år, mens uenige parter sagtens kan trække skilsmissen i langdrag.

Her kommer en skilsmisseadvokat ind i billedet. Advokaten hyres af den ene part og hjælper kun den ene part med at få denne ud af skilsmissen så hurtigt så muligt med så meget som muligt – eller i hvert fald et sæt specifikke genstande.

En dygtig skilsmisseadvokat hjælper med alt det praktiske i forbindelse med skilsmissen og med at skabe en gunstig bodeling for ægtefællen og letter i det hele taget hele processen omkring det at blive skilt.

Ønsker du at bruge en skilsmisseadvokat kan jeg anbefale at bruge formularen herunder. Jeg samarbejder med Agera om at give dig mulighed for at finde den billigste og bedste skilmisseadvokat i dit nærområde. Du kan udfylde formularen herunder på et minut eller to, hvorefter du får 3 gratis og uforpligtende tilbud fra skilsmisseadvokater, der har mulighed for at tage din sag og hjælpe dig. Du finder formularen lige her:

arrow
Nævnt i:

Hvad hjælper skilsmisseadvokaten med?

En skilsmisseadvokat varetager som nævnt kun interessen for den ene part i et ægteskab.

Opgaver, skilsmisseadvokaten her kan tage sig af, er blandt andet:

  • Udfyldelse og indsendelse af nødvendige papirer og formularer
  • Udregning af eventuelt bodelings-regnskab, hustrubidrag med videre
  • Hjælp i forhold til børnemyndigheden over fælles børn
  • Hjælper med det praktiske i forbindelse med pensioner og forsikringer
  • Retten til fast ejendom, både almindeligt hus og lejlighed

En skilsmisse indledes ved at indsende formularer og papirer til Statsforvaltningen. Dette er gratis, når der skal indledes separation, og 500 kroner, når skilsmissen bliver endelig.

Skilsmisseadvokatens vigtigste rolle vil ofte hænge sammen med bodelingen, der følger med skilsmissen. Som udgangspunkt har alle ægteskaber i Danmark fælleseje, med mindre, der er oprettet særeje i arven med en ægtepagt eller en ægtefælle har modtaget eksempelvis gave eller arv som tredjemandsbestemt særeje.

Fælleseje deler man ligeligt ved en skilsmisse eller ved død. Man deler ikke gæld – passiver fratrækkes aktiver, og hvis der er plus deles dette plus med den anden ægtefælle.

Eksempel: Jeg skal skilles med min ægtefælle Tina. Tina ejer 300.000 kroner som friværdi i en lejlighed, men har gæld for 100.000 kroner i en bil. Derfor har hun en samlet nettobodel på 200.000 kroner. Den skal deles med mig. Jeg ejer selv 500.000 kroner og har ingen gæld. De 500.000 kroner skal deles med Tina. Samlet ender vi med at få 350.000 kroner hver – jeg skal altså overføre 150.000 kroner til Tina og så er vi lige.

Der opstår sværere spørgsmål i forbindelse med hvem der har lov til at sidde i fx en fælles lejlighed, hvem der overtager bilen og hunden og især i forhold til forældremyndigheden over børnene, børnebidrag og hustrubidrag. Reglerne for disse områder er relativt komplekse og det kan betale sig at hyre en skilsmisseadvokat til at stille sig selv i den bedst mulige situation.

Skilsmisseadvokaten har ét simpelt formål: At stille dig bedst muligt efter skilsmissen.

Hvad er prisen på en skilsmisseadvokat?

Advokater i Danmark er underlagt fri prisdannelse. Det betyder at advokaten selv kan bestemme hvor meget denne ønsker at tage for sin ydelse.

De fleste skilsmisseadvokater i Danmark opererer efter medgået tid. Det betyder at det er svært at få en fast pris eller endog et overslag til at starte med – praktisk taget giver man i stedet skilsmisseadvokaten carte blanche til selv at udskrive sin regning. Det er farligt og kan ikke anbefales.

Bed i stedet om at indhente en fast pris eller i hvert fald et overslag, hvor du skal underrettes, hvis det oprindelige overslag ikke viser sig at holde. Ønsker advokaten ikke at komme med et sådant overslag kan du glæde dig over, at der også findes mange andre skilsmisseadvokater i Danmark, der gerne vil.

Det absolut letteste er at bruge formularen øverst i dette indlæg, hvor du har mulighed for at indhente tilbud fra flere forskellige advokater. Med denne har du mulighed for at få ikke et, men 3 tilbud, der alle sammen kommer med en pris. Det er den nemmeste måde at finde en billig skilsmisseadvokat på.

Vilkår for skilsmisse og separation

et papirhjerte delt i to dele

Alle kan blive separeret næsten med det samme. Ikke alle kan til gengæld blive skilt.

Separation kan bevilges og sendes med posten såfremt ægtefællerne er enige om et eventuelt hustrubidrag og hvem der skal beholde en lejebolig. Er ægtefællerne ikke enige herom vil de blive indkaldt til forhandling hos en jurist ansat af Statsforvaltningen, der kan hjælpe med at sætte vilkårerne for denne separation. Man kan ikke forhindre ens ægtefælle i at blive separeret fra en – man kan maksimalt forlænge separationsperioden med et halvt år, så den varer et helt år, inden den endelige skilsmisse bevilges.

Udgangspunktet i Danmark er, at man skal være separeret i et halvt år, såfremt man er enige, eller 1 år, såfremt man er uenige om skilsmissen, før at man kan blive endeligt skilt. I separationsperioden kan man sagtens være sammen med andre og man har adskilt økonomi, men man kan dog ikke blive gift med andre personer.

Separationsperioden er et levn fra gammel tid og har til formål at få folk til at genoverveje, om de virkeligt ønsker at blive skilt. Dengang Danmark var et land mere forankret i den kristne religion end tilfældet er i dag var det ikke så velset at blive skilt, hvor det i dag er at betegne som en ret, såfremt man ikke er lykkelig med personen, man er gift med.

Du bliver separeret ved at indgive en formular om separation til Statsforvaltningen. Dette kan skilsmisseadvokaten hjælpe med og du kan herudover finde formularer på dit lokale Rådhus, hvis du ønsker selv at stå med separationen.

Du kan blive skilt øjeblikkeligt i 5 tilfælde:

  • Hvis din ægtefælle har været dig utro
  • Hvis din ægtefælle har udøvet vold på dig eller fælles børn
  • Hvis din ægtefælle har gået bigami (er gift med flere end dig)
  • Hvis din ægtefælle har bortført fælles barn
  • Hvis din ægtefælle og dig har levet adskilt i mere end 2 år som følge af en uoverensstemmelse

Hvis ikke en af 5 ovenstående tilfælde er gældende for dig vil du være nødt til at vente enten det halve år eller det hele år som separeret.

Godt at vide

Bodelingen ved en skilsmisse vil ofte tage et par måneder og op til et halvt år. Hvis der er uenighed om deling af objekterne, hvis det er nødvendigt at indhente faglig vurdering af visse genstande og hvis ægtefællerne ellers prøver på det er det muligt at trække delingen i langdrag. Skæringsdatoen er dog stadigt datoen der bevilges separation på, hvorefter ægtefællerne lever med adskilt økonomi, så der er ingen økonomisk risiko som sådan ved at skifteperioden tager op til mange måneder.

Pensioner og forsikringer deles ikke nødvendigvis. Dette kan en skilsmisseadvokat hjælpe med at opklare.

Det er muligt at gardere sig imod de økonomiske kvaler ved en skilsmisse ved i tide at oprette en ægtepagt. En ægtepagt giver mulighed for at oprette særeje i ægteskabet som fx skilsmissesæreje, kombinationssæreje eller lignende. Særeje deles ikke ved hverken skilsmisse eller død (med mindre der er tale om netop skilsmissesæreje, der adskiller sig ved rent faktisk at blive til fælleseje, der deles, ved død). En ægtepagt kan oprettes for et par tusinde kroner af en advokat og koster 1.400 kroner i tinglysning til staten.

En skilsmisseadvokat kan ikke skabe særeje eller oprette en ægtepagt efter separationen er indledt.

Det er en fordel at finde en skilsmisseadvokat i dit nærområde, så du har mulighed for at mødes med denne, når det er nødvendigt. Benytter du formularen øverst i dette indlæg får du netop tilbud fra lokale skilsmisseadvokater og ikke en advokat i Skagen, hvis du selv bor i København – eller København, hvis du har hjemme i Aarhus.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
Skilsmisseadvokat, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *