Skilte bliver ensomme – kan løses med mad

Danmarks Radio kører lige nu et tema om ensomhed i Danmark.

Det er et emne, de der er ramt af det i sagens natur har svært ved at tale om – for hvem skal de tale med?

Resultatet er, at mange hundrede tusinde danskere i en eller anden udstrækning føler sig ensomme – det er især børn og ældre, der rammes. Op imod hver 10. Skoleelev føler sig ensom trods det fællesskab, klassen burde komme med.

Ensomhed kan også ramme skilte personer. Mænd rammes typisk hårdere, da det er mest sandsynligt, at kvinden tager børnene med sig og manden herefter mister hele sit hjem med rod.

Manden flytter væk, måske endda ind til en ny by og kender herefter ingen. Det er svært at lære nye at kende, især hvis du ikke arbejder i byen.

Men det kan mad alt sammen være med til at ændre.

Lav mad sammen og spis

I et indslag 21. April på DR1 fortalte Billund Kommune, hvordan de med hotdogs som omdrejningspunkt havde lavet et ”stævnemøde” for mænd, der i almindelighed følte sig ensomme.

En masse mænd var mødt op og nye venskaber var blevet knyttet på tværs af byer og på tværs af alder.

Samme mad har magt, når det bruges mere konsekvent. I Helsebixen.dk sælges der sund mad til danskere og her fortæller Chris S. I forretningen, hvordan også madklubber køber samlet ind:

”At lave mad sammen og spise det efterfølgende er et socialt omdrejningspunkt for mange. Du behøver ikke at kende de personer, du laver mad sammen med. Inviter folk hjem og lær dem at kende over gryder – det er oplagt.”

På Helsebixen.dk kan du finde en række opskrifter på sund mad, du kan printe ud – og de fleste af ingredienserne har du mulighed for at købe direkte på siden. Så er det blot et spørgsmål om at invitere nogle personer hjem derfra!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *